Stream nu på

Taste the Nation with Padma Lakshmi

Serie fra 2020

Genre: Dokumentar
Tilføjet: 1/1 2020
Die preisgekrönte Kochbuchautorin, Moderatorin und Produzentin Padma Lakshmi nimmt in „Taste the Nation“ die Zuschauer mit auf ihre Reise durch Amerika, um die reichhaltigen Essenskulturen verschiedener Immigrantengruppen zu erkunden und die Menschen kennenzulernen, die das amerikanische Essen so entscheidend mitgeprägt haben. Von indigenen Gemeinschaften bis hin zu gerade angekommenen Einwanderern teilt Padma mit Amerikanern auf dem ganzen Kontinent das Brot, um mehr über die Wurzeln unseres Essens, unserer Menschheit und unserer Geschichte herauszufinden, und die Verknüpfung all dieser Faktoren miteinander. Sie deckt Geschichten auf, die die Begriffe Identität und Zugehörigkeit hinterfragen und neu beleuchten, was es bedeutet, Amerikaner zu sein.
Episode 1
1

Episode 1

Engang var El Paso en del af Mexico. Byens placering ved grænsen definerer områdets identitet og kompleksiteten i det amerikanske politiske landskab. Padma spiser sig igennem grænsebyen, imens hun afdækker oprindelsen til et af USA's mest afholdte køkkener.

Episode 2
2

Episode 2

Hotdogs, hamburgere, saltkringler… Mange tror, at disse typer mad er helt igennem amerikanske, men de stammer faktisk fra Tyskland. I Milwaukee møder Padma efterkommere fra tidlige tyske immigranter, der holder fast i deres arv ved at fejre den og tage den tilbage.

Episode 3
3

Episode 3

Padma spørger familie, venner og folk, hun beundrer, hvordan de holder fast i indisk kultur og giver den videre til næste generation. I New York City laver hun de retter, der minder hende om hendes oprindelige hjem, og smager på indisk mad i nærheden af sit nuværende hjem.

Episode 4
4

Episode 4

Gullah Geechee-folket i South Carolina kæmper for at bevare de traditioner, som deres forfædre - vestafrikanere tvunget ind i slaveri - har ladet gå i arv til dem. Padma fanger og knækker krabber med nye og gamle venner, der alle arbejder for at genvinde deres arv.

Episode 5
5

Episode 5

Det kinesiske køkken er blandt de mest populære i USA, men de mange smage af det enorme rige er med tiden blevet forsimplet. I San Francisco undersøger Padma, hvordan kinesiske immigranter og amerikanske kinesere udvider vores opfattelse af dette køkken.

Episode 6
6

Episode 6

Padma smager sig vej igennem Los Angeles, hvor hun prøver et af sine yndlingskøkkener: det persiske. Communityet fortæller om de fejlagtige opfattelser, nogle amerikanere har omkring iranere, en kebab ad gangen.

Episode 7
7

Episode 7

Hvad er det oprindelige amerikanske køkken? Padma rejser til Arizona for at smage på landets oprindelige mad. Hun prøver nogle overraskende retter og udforsker, hvordan indfødte amerikanere søger at reetablere en forbindelse til fortiden for at beskytte deres fremtid.

Episode 8
8

Episode 8

Det peruvianske køkken er ikke slået igennem på den amerikanske madscene, men Padma ved, hvilken kraft der gemmer sig i en god skål ceviche. Hun besøger Paterson, New Jersey, en peruviansk enklave, for at se nærmere på denne farverige kultur.

Episode 9
9

Episode 9

Las Vegas huser en af de største grupper af thailandske immigranter i USA, mange af hvilke var kvinder, der kom hertil efter at have giftet sig med amerikanske soldater under Vietnamkrigen. Padma hører deres fortællinger over lækker mad - pad thai er bare begyndelsen.

Episode 10
10

Episode 10

Padma dykker ned i japansk kultur, som er allestedsnærværende i Honolulu, for at forstå, præcis hvor langt deres kulturelle fodaftryk rækker. Hun fanger fisk på spyd og ruller sushi, hvor japanske immigranter første gang lagde til for halvandet århundrede siden på de hawaiianske kyster.

Medvirkende